У «Харківзеленбуді» не змогли відповісти, навіщо замовили будівництво офісного центру у Саржиному Яру

Тендер скасували, але згодом буде новий: від забудови ніхто не відмовився.

Саме комунальне підприємство замовило будівництво багатофункціонального офісного центру у Саржиному Яру, але харків`янам вдалося врятувати паркову зону.

Директор «Харківзеленбуду» не зміг пояснити, навіщо комунальному підприємству цей центр і чому саме вони стали замовниками тендеру. Спочатку він намагався пояснити, що Саржин Яр як зелена зона у них на балансі, але потім згадав позицію міської ради про те, що будівництво мало бути не на території Яру. Насправді цю землю багато років тому вивели з Саржиного Яру рішенням сесії міськради. Більше ніякої відповіді на запитання про необхідність будівництва цього центру під час повномасштабної війни керівник КП «Харківзеленбуд» не зміг знайти.

«Відповіді немає», — сказав під час конференції з обговорення відновлення Харкова Олександр Суховєй.

Нагадаємо, минулого тижня відбувся тендер на виготовлення проєктної документації на будівництво багатофункіонального офісного центру на пр. Науки. Його виграла фірма, пов`язана із компанією власника «Авантажу» Анатолія Денисенка. Згодом харківські активісти на чолі з архітекторкою, авторкою реконструкції Саржиного Яру Ольгою Клейтман вийшли на пікнік на захист цього простору. Ще за день Харківська міська рада скасувала тендер. Відтак тендер на будівництво у зеленій зоні скасовано, але буде оголошенйи новий тендер.

Багатофункціональний центр будуть зводити за кошти з Фонду відновлення України (зараз фігурує сума 180 мільйонів гривень). Детальніше про цю історію можна почитати тут. 

Джерело

Новости Харькова