У харківському університеті планують короткі канікули і навчання по суботах

У ХНМУ не підтримали ідею розпочинати навчальний рік завчасно.

Харківські університети починають формувати розклад на наступний навчальний рік, який буде складним через проблеми з енергетикою.

У вишах розглядають різні варіанти зміни навчального процесу. Зокрема, обговорюють можливість розпочати навчання 1 серпня. Таку ініціативу обговорювали на засідання Спілки ректорів закладів вищої освіти України.

Поки що жоден харківський виш не анонсував завчасного початку навчального року. У Харківському національному медичному університеті визначилися, що навчальний рік 2024–2025 розпочнеться з 1 вересня 2024 року. Таке рішення прийняли на засіданні Ради ректорів МОЗ України. Формат навчання буде змішаний та, можливо, аудиторний.

«Зважаючи на гостру ситуацію в енергетичній сфері, що склалася через удари рф по критичній інфраструктурі, важливо знайти рішення, які б враховували ці фактори та водночас забезпечували належну якість освітнього процесу. Наразі розглядається проведення освітнього процесу як в традиційному (аудиторному), так і змішаному (аудиторно-дистанційному) форматах. Це дозволить не переривати навчання в умовах енергетичної нестабільності. Рішення щодо формату навчання будуть прийматися з урахуванням енергозабезпечення та поточної ситуації в країні», — повідомили у соцмережах ХНМУ.

Університет не виключає, що студентам доведеться навчатися по суботах, аби канікули узимку були довшими задля економії енергетичних ресурсів. Окрім того, навчальний рік може тривати довше, до кінця липня 2025 року. Остаточний графік навчального процесу у ХНМУ обіцяють оприлюднити згодом.

Джерело

Новости Харькова