У харківському метро можна подивитися частину проєкту «Україна понад усе»

Картина експонується на станції метро "Пушкінська".

Картина присвячена захисникам України, волонтерам і мешканцям Харкова.

На станції метро «Пушкінська» у Харкові експонується картина з проєкту «Україна понад усе. Харківський щоденник війни», яка належить заслуженому художнику України Олегу Лазаренку. Побачити картину можна у вестибюлі станції. Про це повідомили у комунальному підприємстві «Харківський метрополітен».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріляна культура. Як на Харківщині рятують пошкоджені музеї та пам’ятки

Для створенні картини художник використав техніку мозаїчного кольоропису. На полотні зображені Григорій Сковорода, Тарас Шевченко, Архангел Михаїл, Богородиця, апостол Іоан і військо світлих янголів, які допомагають у боротьбі України з темними силами.

Зокрема, на картині можна розгледіти силует Президента України Володимира Зеленського у військовій касці, головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

«Моя картина — це маніфест незламності героїзму українського народу. Посвята українським захисникам, волонтерам та харків’янам. Вшановуючи пам’ять, всім загиблим та постраждалим в цій боротьбі присвячується. Незламний козацький дух і сміливість наших сучасників створюють майбутню історію», — сказав Олег Лазаренко.

Зазначимо, Олег Лазаренко — заслужений художник України, харків’янин, основоположник мозаїчного кольоропису. 

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові показали картини загиблого добровольця «Фрайкору». Артем Азаров був добровольцем підрозділу «Фрайкор». Загинув 5 березня 2022 року у віці 26 років під час мінометного обстрілу у боях біля Харкова. Проведення виставки ініціювали його побратими.

Джерело

Новости Харькова