У харківський парк повернулися лебеді

Птахи находяться у літній домівці.

Два білих лебеді із Центрального парку тимчасово жила у Харківському зоопарку.

Птахів не могли повернути до літньої домівки через війну. І нарешті 30 травня лебедів випустили в озеро Центрального парку Харкова. Вони освоюють домівку, активно плавають та розглядають місцевість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У саду Шевченка можна напоїти тварин водою

«Гарна новина! До нас повернулися лебеді! Через війну їх не було тут більше півтора року. Птахами опікувалися в зоопарку, аж ось нарешті пара білих красенів знов плаває нашим озером. Наразі лебеді активно вивчають літню домівку», — розповіли у Центральному парку.

Зазначимо, озеро у Центральному парку розпочали приводити до ладу у квітні. Співробітники парку злили з озера воду, вичистили дно та стіни, відновили дерев’яні береги, які за час війни зіпсувалися. Електрики змонтували декоративне освітлення острова, сантехніки перевіряли стан фонтану. У червні в озері планують висадити лелії та лотоси.

Як писав KharkovNEWS.info, видавництво «Ранок» передало Центральному парку книжки. Їх розмістили на полиці шафи буккросингу. Більшість книжок від «Ранку» розраховані на дитячу аудиторію, однак є й видання для дорослих. Тут можна знайти видання Володимира В’ятровича «Наша столітня. Короткі нариси про довгу війну». Також серед книжок — «Чудовий світ Тома Гейтса», «Федорино горе», «У мого брата аутизм», «Банда піратів», «Осінь на бузиновій вулиці».

Джерело

Новости Харькова