У Харківській області відкрили міст

Міст проходить через Сіверський Донець.

Міст був підірваний на початку війни.

У Харківській області відновили ще один міст через річку Сіверський Донець. На ньому вже відкрили рух. Як розповіли у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області, міст підірвали у лютому 2022 року, аби зупинити російських окупантів. Українські сапери підірвали тільки два прогони, щоб надалі можна було швидше відновити міст.

Після того, як українська армія відігнала ворога, дорожники влаштували біля мосту тимчасову переправу. Два модульні мости тоді надав уряд Норвегії. Транспорт пустили тимчасовою переправою. Служба відновлення почала ремонтувати зруйнований міст.

«Довелося повністю замінити дві прогонові будови та дві опори, а також капітально відремонтувати всі інші конструкції з урахуванням сучасних навантажень. На відбудованій споруді було влаштовано сучасне автономне освітлення на основі сонячних панелей, а також перильні та бар’єрні огородження, нанесено розмітку», — розповіли у Службі відновлення.

На сьогодні у Харківській області відновлюють 13 мостів. Ще на дев’яти мостах відновлювальні роботи зупинили або не розпочали, оскільки вони знаходяться близько до кордону з Росією або до лінії фронту.

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській області до 2025 року відремонтують підірваний міст, який проходить через річку Тетлега.

Автор: Анна Шафранович

Джерело

Новости Харькова