У Харківській області вбили підприємця

Від підприємця вимагали гроші.

У листопаді у Харківській області вбили підприємця.

Слідчі встановили вбивцю. 11 січня його затримали. Про це повідомив начальник Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

До поліції надійшла заява про зникнення 45-річного підприємця Михайла. За два дні слідчі відшукали покинуту машину підприємця, в салоні автівки були сліди крові. Однак знайти зниклого не вдавалося. Тоді правоохоронці відстежили злочинців за номерами телефонів. Зловмисниками виявилися сусід підприємця та його друг.

«Пошук службовими собаками нічого не дав — тому провели НСРД (простіше кажучи, відстеживши злочинців по телефонах). Вона виявила, що весь ранок, коли востаннє бачили Михайла, його переслідувало авто з двома чоловіками — сусідом Іваном та його другом», — розповів Болвінов.

На допиті сусід зізнався у скоєнні злочину. Чоловік розповів, що його друг Володимир пообіцяв йому гроші, якщо він стежитиме за підприємцем. Одного ранку Іван і Володимир поїхали за підприємцем, зупинили його й почали вимагати гроші, однак грошей у нього не було, тому ті вбили його.

«Володимир вимагав гроші з підприємця, але через те, що в нього цих грошей не було, Володимир його вбив. Тіло вбитого він заховав у лісосмузі, а сам відігнав авто вбитого в інше місце», — повідомив начальник слідчого управління.

Володимиру оголосили підозру за п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі.

Сусіду Івану також повідомили про підозру — ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 8 до 15 років тюрми.

Фото: Сергій Болвінов

Як писав KharkovNEWS.info, 25 грудня мешканець села Яковлівка (Лозівський район) убив цивільну дружину і, щоб приховати злочин, скинув тіло жінки в яму на території їхнього домоволодіння.

Джерело

Новости Харькова