У Харківській області чоловік кинув гранату в сестру

Між братом і сестрою стався конфлікт.

Граната була приведена у бойову готовність.

У суботу 19 серпня у селі Леб’яже (Красноградський район) пролунав вибух. Повідомлення про це надійшло до поліції близько 20:00. Правоохоронці виїхали за адресою. Вони з’ясували, що 40-річний п’яний чоловік посварився із сестрою та кинув у неї гранату. Жінка зуміла відкинути її.

«Зловмисник в стані алкогольного сп’яніння під час конфлікту закинув приведену у бойову готовність гранату РГД-5 за комірець жінці. Постраждала встигла дістати та відкинути боєприпас до детонації на безпечну від себе відстань», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Поліція затримала чоловіка. Під час обшуку у нього вдома знайшли ще один споряджений корпус бойової ручної протипіхотної гранати Ф-1. Чоловікові оголосили підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років в’язниці або довічне позбавлення волі.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові посеред двору чоловік підірвав гранатою приятеля. Увечері 24 липня двоє чоловіків пили алкоголь у дворі житлового будинку на вулиці Героїв Праці. Раптом один з них дістав гранату та кинув її під ноги іншому.

Джерело

Новости Харькова