У Харківській області через війну зруйновано понад 18 000 об’єктів

Харківська область є однією з найбільш зруйнованих регіонів в Україні.

Понад 8000 зруйнованих об’єктів — це житлові будинки.

Станом на сьогодні у Харківській області зруйновано через війну понад 18 000 об’єктів, у тому числі багатоповерхові та приватні будинки. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в медіацентрі «Укрінформу».

«Щодо масштабних руйнувань, Харківська область, на жаль, одна з масштабнішими руйнуваннями по всій нашій державі. Це більше 18 000 об’єктів, з них більше 8000 — житловий фонд, 4000 — багатоповерхові будинки і десь 4000 з лишком — приватні домогосподарства», — сказав Синєгубов.

Зазначимо, станом на початок грудня 2022 року на Харківщині було зафіксовано 14 062 зруйнованих об’єкти. Таким чином, за два місяці зруйновано через війну 3938 об’єктів.

Як розповів Олег Синєгубов, перед Новим роком була сконцентрована увага на відновленні критичної інфраструктури в Харківській області, аби забезпечити людей електро-, водо- та теплопостачанням у зимовий період. Відновлювати пошкоджені домівки також продовжували.

«Поряд із цим було реалізовано декілька проєктів щодо відновлення житла. Це багатоповерхівки у місті Ізюм, наприклад, щоб люди повернулися і користувалися своїм житлом. Частину цих проєктів було реалізовано завдяки міжнародним донорам, гуманітарним місіям, які продовжують так само працювати по області», — сказав Синєгубов.

У цьому році планують акцентувати увагу на відновленні саме житлового фонду, однак спочатку потрібно знати обсяги фінансування. Гроші залучатимуть від міжнародних партнерів, державного та місцевих бюджетів.

Як писав KharkovNEWS.info, 150 тисяч харків’ян лишились без житла під час війни. Близько 500 будинків не підлягають відновленню, 300 з них знаходяться на Північній Салтівці. 

Джерело

Новости Харькова