У Харківській міськраді змінили думку щодо бажаючих навчатися онлайн

Мер обіцяє, що примушувати до навчання за партами нікого не будуть.

У Харківській міській раді раніше повідомляли, що переважна більшість батьків хоче, аби новий навчальний рік розпочався за партами.

Чиновники наводили цифру у 70-80% батьків, які начебто хотіли б повернення дітей за шкільні парти у Харкові з 1 вересня. Ці дані були отримані під час опитувань, які, за офіційною версією, напередодні проводили серед батьків.

В ефірі телемарафону 26 липня міський голова Ігор Терехов сказав навпаки, що дуже багато батьків обирають онлайн. Тому він хоче зустрічатися у школах кожного району міста, щоб знайти спільну мову з директорами, батьками і вчителями.

«Шанси є завжди (на поновлення навчання офлайн — Ред.), але це буде залежати від військових обставин, ситації. Поки що зберігається загроза обстрілу ракетами С-300. Ми готуємо укриття у школах, укриття подвійного призначення. Для людей у першу чергу, які можуть прийти і перебувати там. Я буду радитись з батьками, учителями, директорами шкіл, щоб довести їм занепокоєність щодо навчального процесу і вислухати їхні пропозиції. Ми будемо готувати безпечні місця для навчання офлайн, але дуже багато батьків хочуть, щоб діти навчалися тільки онлайн, бо є певна загроза. Тому нікого ми примушувати не будемо, все буде на розсуд батьків, тому буде такий раунд зустрічей, щоб ми послухали один одного», — сказав Терехов.

Нагадаємо, багато батьків два тижні тому почали повідомляти, що у шкільних чатах з’явилися опитування щодо вибору формату навчання. У відкритих «голосувалках» здебільшого перемагав варіант «навчання офлайн».

У міськраді говорили, що у них готові понад 100 шкіл з найпростішими укриттями, аби прийняти дітей. Але начальник ХОВА Олег Синєгубов переконував, що Рада оборони Харківщини дозволила заняття тільки у школах із сертифікованими сковищами. Таких, за його словами, у Харкові немає.

Минулого тижня Ігор Терехов повідомив, що міська влада розглядає у якості місця для поновлення навчання метрополітен. Яким чином там організувати навчальний процес, він не сказав.

24 липня мерія почала кликати батьків на очні зустрічі з мером. На них можуть записатися і прийти усі бажаючі. Зустрічі відбудуться у кожному районі наприкінці липня — на початку серпня.  

Джерело

Новости Харькова