У громаді на Харківщині нарахували збитків від росіян на 74 мільйони гривень

Це лише частина розрахованих збитків.

Матеріали із розрахунками збитків екоінспектори передали Службі безпеки України.

Станом на 8 вересня збитки довкіллю Борівської громади Ізюмського району від війни становлять 74 795 400 гривень. Поки розрахували дванадцять збитків за Методикою визначення розміру шкоди, завданої землі, ґрунтам внаслідок надзвичайних ситуацій та/або збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану, яку затвердило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України ще навесні минулого року. Про це повідомили на офіційній сторінці Державної екологічної інспекції у Facebook.

«Обстрілами з боку окупантів були зруйновані та пошкоджені чисельні об’єкти на території громади. Так, були зруйновані та пошкоджені школи, дитячі садки, об’єкти житлово-комунального господарства, бібліотека», — зазначили в Екоінспекції.

Як писав KharkovNEWS.info, ракетні удари по школах завдали екології Харківської області мільярдних збитків. За підрахунками екоінспекторів, збитки складають 23 мільярди 255 мільйонів 580 тисяч гривень. Шкоду екології завдало засміченням земельних ресурсів склом, пластиком, папером, будівельними відходами, металом та уламками бойових частин ракет на територіях закладів освіти.

Джерело

Новости Харькова