У громаді на Харківщині хочуть позбутися Лермонтова

У Краснограді хочуть перейменувати вулицю, названу на честь російського поета.

Мешканці Красноградської громади можуть пропонувати свої варіанти.

22 вересня 2022 року Красноградська міська рада ухвалила рішення про перейменування провулка Горького у Краснограді на честь загиблого військового Дмитра Лінського. Пізніше до міськради звернулася матір загиблого й попросила перейменувати на честь сина іншу вулицю — Лермонтова. Однак це не можуть зробити через петицію. Вулицю Лермонтова пропонують назвати вулицею Конституції. Мешканців просять висловитися з цього приводу. Про це повідомили у Красноградській об’єднаній територіальній громаді.

«Разом з цим на сайті міської ради набрала необхідну кількість голосів електронна петиція щодо недопустимості найменування вулиць міста власними іменами, тож топонімічною комісією запропоновано перейменувати вулицю Лермонтова на вулицю Конституції. Просимо всіх небайдужих красноградців, а особливо мешканців вулиці Лермонтова, взяти активну участь у прийнятті важливого для нашого міста рішенні», — звернулися у Красноградській ОТГ.

Жителі громади можуть подати свої пропозиції або зауваження письмово або усно. Зробити це можна за номерами телефонів: (05744) 7-00-60; (05744)7-14-99, поштовою адресою — місто Красноград, вулиця Бєльовська, 94, або електронною адресою —  [email protected]. У повідомленні електронною поштою потрібно вказати прізвище, ім’я, по батькові та адресу. Термін подачі — до 8 лютого.

Як писав KharkovNEWS.info, 23 січня у Первомайському стартувало голосування за нову назву міста. Топонімічна комісія відібрала 15 варіантів назв міста, за які можуть голосувати мешканці.

Джерело

Новости Харькова