У громаді Харківської області позбулися російських назв вулиць

Рішення ухвалили у Краснокутській громаді.

Замість вулиці 8 Березня на Краснокутщині з’явилася вулиця Григорія Сковороди, провулок Пушкінський став Вільним.

У Краснокутській громаді перейменували 80 вулиць. Вносити нові назви вулиць у документи мешканцям не потрібно. Про це повідомили у Краснокутській селищній раді з посиланням на розпорядження краснокутського селищного голови №174 від 5 грудня.

«Окрім того, повідомляємо, що після перейменування вулиці документи змінювати не потрібно. Адже нова назва не є зміною місця проживання», — зазначили у Краснокутській селищній раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Харківської обласної ради «провалили» іспит Пушкіним

Перереєстровуватися можна під час заміни паспорта, вклеювання нових фотокарток або зміни прізвища. Чинними у разі зміни назви вулиці також залишаються документи про право власності на нерухомість, їх змінюють за необхідності.

Зокрема, вулиці перейменували у селищі Краснокутськ, селах Основинці, Степанівка, Каплунівка, Козіївка, Костянтинівка, Мурафа, Комарівка. У населених пунктах громади з’явилися вулиці Григорія Сковороди, Героїв Краснокутщини, Захисників України, Героїв Охтирки, Василя Стуса, Лесі Українки, Івана Франка. Більше немає вулиць Гагаріна, Некрасова, Пушкіна, Горького, Пугачова та Чкалова.

НОВІ НАЗВИ ВУЛИЦЬ У КРАСНОКУТСЬКІЙ ГРОМАДІ:

Як писав KharkovNEWS.info, у жовтні у Краснокутській громаді запустили опитування щодо перейменування вулиць із російськими назвами. Опитування тривало місяць.

Джерело

Новости Харькова