У Дергачах облаштували кімнату дозвілля для дітей

За інформацією: Суспільне Харків.

Дитяча кімната у Дергачах. Лютий 2023 року. Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

У Дергачах під Харковом облаштували кімнату для дітей в одному з підвальних приміщень.

Зараз це єдине місце, де діти можуть безпечно збиратися та займатися, говорить голова прикордонної Дергачівської громади Вячеслав Задоренко.

Для того, щоб перетворити підвал на дитячу кімнату, тут зробили ремонт, провели опалення та встановили генератор, розповідає засновник благодійного фонду CodeIT4Life Олексій Холоденко.

У Дергачах облаштували безпечну дитячу кімнату. Лютий 2023 року. Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

"Ми хочемо, щоб батьки могли повернутися до нормального життя, наскільки це можливо. Щоб батькам було, де залишити дитину на день, на кілька годин, на пів дня, на цілий день. Щоб діти могли отримати допомогу фахівців, як психологічну, так і освітню", — каже Олексій Холоденко.

До початку повномасштабного вторгнення в громаді було майже 5 тисяч дітей, нині повернулася третина, говорить представник Дергачівської міськради Євген Архипов. У дитячій кімнаті з дітьми будуть займатися викладачі.

Діти займаються у облаштованій кімнаті в підвальному приміщенні. Лютий 2023 року. Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

Прийти до дитячої кімнати можуть діти з усіх сіл та селищ громади, говорить її голова Вячеслав Задоренко. За його словами, для підвезення дітей запустять автобус.

Ігрова зона у дитячому центрі у Дергачах. Лютий 2023 року. Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

"В залежності від того, скількох дітей буде заохочувати навчання в цій кімнаті, вже будемо планувати запускати шкільний автобус для підвезення дітей з батьками саме до такого нашого закладу", — каже Задоренко.

За його словами, в Дергачах планують облаштувати ще одну дитячу кімнату.

Новости Харькова