У департамент Харківської міськради призначили нового керівника, оскільки попередній пішов у ЗСУ

Служити пішов Іван Кузнєцов, який у грудні потрапив у скандал.

У Харківській міській раді — новий керівник департаменту.

Із вівторка 18 квітня тимчасово виконуючим обов’язки директора департаменту інфраструктури Харківської міської ради став Олександр Мирошниченко. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на розпорядження харківського міського голови Ігоря Терехова. Підставою для рішення стала службова записка заступника міського голови з питань інфраструктури.

«У зв’язку з увільненням на час проходження військової служби під час мобілізації на особливий період Кузнєцова Івана Сергійовича — директора департаменту інфраструктури Харківської міської ради виконання обов’язків директора департаменту інфраструктури Харківської міської ради з 18.04.2023 покласти на Мирошниченка Олександра Геннадійовича — першого заступника директора департаменту інфраструктури Харківської міської ради», — сказано у розпорядженні мера Харкова «Про тимчасове покладання обов’язків».

Олександр Мирошниченко — депутат Харківської міської ради від партії «Блок Кернеса — Успішний Харків». Він був засновником фірми «Міранна». За інфорацією ХАЦу, ця фірма наразі входить до групи «Голден Тайл» Валентина Шеветовського, який є власником Харківського плиткового заводу. Також у Мирошниченка була фірма «БМ «Центр». Із 2019 по 2020 рік Мирошниченко очолював державну екзаменаційну комісію Харківського національного автомобільно-дорожнього університету. Із жовтня 2019 року — співзасновник благодійної організації «Індустріальний благодійний фонд розвитку і підтримки».

Нагадаємо, увечері 5 грудня 2022 року поліція зупинила в Харкові позашляховик Mercedes, у якому перебували директор «Харківських тепломереж» Василь Скопенко і директор департаменту інфраструктури Іван Кузнєцов. Водій автівки був у нетверезому стані.

На Скопенка та Кузнєцова одягли наручники. Вони голосно кричали, нецензурно лаялися і повторювали «Де ви були?». За контекстом можна зрозуміти, що мова йшла про війну. У ЗМІ повідомляли, що Скопенко та Кузнєцов увечері їздили по Харкову, використовуючи для проїзду через блокпости паролі. У Харківській міській раді тоді сказали, що у всьому має розібратися поліція.

Івана Кузнєцова призначили на посаду директора департаменту інфраструктури Харківської міськради у серпні 2022 року. До цього департамент очолював Сергій Дульфан.

Джерело

Новости Харькова