У деокупованому місті Харківщини відремонтують готель за 25 мільйонів гривень

Готель розташований в Ізюмі.

Відремонтувати хочуть готель «Крем’янець», за ремонт віддадуть 24 998 877,48 гривні.

23 серпня комунальне підприємство «Благоустрій міста Ізюма» підписало договір із товариством з обмеженою відповідальністю «Слобожанська будівельна компанія «Саргон» щодо послуги з капремонту будівлі готелю «Крем’янець» по вулиці Покровській, 32, в Ізюмі. Наразі у будівлі знаходяться державні структури (Податкова інспекція, відділ Міграційної служби). Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

«Угоду підписали після проведення тендеру, але все одно ціни на деякі матеріали виявились суттєво завищеними», — зазначили у ХАЦі.

Зокрема, вартість штукатурної суміші складе 23,40 гривні за кілограм, тоді як у Харкові її можна знайти за ціною 12,66 гривні. За квадратний метр металопластикових дверей заплатять 10 500 гривень. При цьому, інші замовники у Харківській області купляють двері за ціною від 4000 до 8000 гривень (квадратний метр).

Покрівельну ПВХ-мембрану придбають за 575 гривень (квадратний метр). Будмагазини пропонують таку ж від 350 до 450 гривень. Літр монтажної піни обійдеться у 520 гривень, за всю піну сплатять 90 000 гривень. У магазинах піну можна придбати за ціною до 300 гривень.

За суху суміш Ceresit CN-69 віддадуть 35,3 гривні за кілограм. При цьому, на сайті виробника вказано, що кілограм такої суміші коштує 15,2 гривні. У ХАЦі зазначили, що інші товари Ceresit також придбають за завищеними цінами. При цьому, на багато позицій у кошторисі вказані ринкові ціни, суттєвих переплат немає.

Директором і засновником «Саргону» вказаний Андрій Овчаренко, до цього це був Олександр Шамарін. Останній керує «Першою слобожанською будівельною компанією». Цій фірмі також робить замовлення Харківська обласна військова адміністрація.

Як писав KharkovNEWS.info, у компанії «Саргон» раніше замовили відновлення ліцею у Старому Салтові за 193 мільйони гривень, ціни на матеріали та обладнання також були завищені.

Джерело

Новости Харькова