У деокупованих селах Харківської області виплачують пенсії за січень

На пенсії мешканцям п'яти регіонів направили понад три мільярди гривень.

На деокупованих територіях України розпочали виплачувати пенсії за січень.

На сьогодні на пенсійні виплати мешканцям звільнених територій Херсонської, Миколаївської, Харківської, Донецької та Луганської областей спрямували 3,27 мільярда гривень. Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індексація пенсій, виплати для ВПО та дорога пошта. Що чекає на Харків та Україну у 2023 році

За інформацією «Укрпошти», у січні в Харківській області відновили доставку та виплати пенсій ще у трьох деокупованих населених пунктах Куп’янського району. 

Восени на звільнених територіях Харківщини відновили роботу дев’ять сервісних центрів Пенсійного фонду — у містах Балаклія, Ізюм, Барвінкове, Вовчанськ, Куп’янськ, Дергачі, у селищах Чкаловське, Шевченкове й Великий Бурлук.

У той же час у понад сто звільнених сіл поки що не можуть доставити пенсії та соцальні виплати через небезпеку. Це населені пункти біля кордону з РФ, які постійно обстрілюють окупанти. Щоб відновити роботу «Укрпошти» в інших деокупованих селах, необхідно отримати на це дозвіл від ХОВА, який вони, відповідно, отримують від військових.

«Як тільки надходить інформація, що Укрпошта може заїжджати в деокуповане село чи місто – відразу ж вирушаємо туди», — повідомили в «Укрпошті».

За офіційною інформацією, у листопаді виплати отримували у 455 населених пунктах Харківщини з 568 деокупованих на Харківщині.

Джерело

Новости Харькова