У деокупованих Дергачах відбудують два квартали

Роботи розпочнуть найближчим часом.

У Дергачах планують відбудувати 12 багатоквартирних будинків.

У плани на відбудову потрапили два квартали у Дергачах. Це буде комплексна відбудова житла, що передбачатиме термомодернізацію, облаштування укриттів та встановлення мобільних котелень. Відбудову мають розпочати найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які школи у Харкові не зможуть відбудувати: офіційна інформація

«Найближчим часом заплановано відбудувати у Дергачах 12 багатоквартирних житлових будинків. Ключова задача, аби відновлення відбувалося комплексно. Буде відбудовано одразу 2 квартали. А це не лише будинки, це й мобільні котельні для опалення, термомодернізація житла і бомбосховища», — повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов..

У Дергачівській громаді уже розпочали відновлювати дороги та житловий фонд. Під першу чергу потрапляють ті багатоквартирні будинки, які зазнали незначних пошкоджень.

«Роботи проводимо в кооперації з місцевим та обласним бюджетами, щоб встигнути максимально відновити до опалювального сезону помешкання, і люди могли заселитися», — пояснив Синєгубов.

За інформацією начальника Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслава Задоренка, багатоквартирні будинки, які потрапили до планів на відбудову, розташовані по вулицях Центральній та 23 Серпня. Також у переліку частина дороги сполученням Дергачі — Дворічний Кут уздовж вулиці Матюшенка.

«Аварійно-відновлювальні роботи двоповерхівок у мікрорайонах «Посьолок» та «Піски» тривають повним ходом. До кінця літа ми плануємо повністю реконструювати вісім будинків на Центральній та дев’ять на 23 Серпня. Тим часом основні дорожні роботи на Матюшенка вже завершено: фахівцями держпідприємства «Дороги Харківщини» замінено 1,5 км асфальтного полотна від площі Перемоги до підйому на гору Салафонку», — розповів Задоренко.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській обласній військовій адміністрації розглядають питання про можливу заміну села Циркуни (Харківський район), яке потрапило до переліку на комплексну відбудову, на інший населений пункт. Причина — безпекова ситуація і щільне замінування.

Джерело

Новости Харькова