У деяких харківських школах замовляють пожежну сигналізацію для укриттів

Управління освіти адміністрації Немишлянського району Харкова уклало угоди.

Загальна вартість угод склала 365,4 тисячі гривень.

Управління освіти адміністрації Немишлянського району Харкова підписало п’ять угод із товариством з обмеженою відповідальністю «Охорона мастерс сервіс» щодо проведення ремонтів із захисту приміщень укриття закладів освіти. Фірма має змонтувати і налагодити системи пожежної сигналізації. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

Фірма «Охорона мастерс сервіс» пов’язана з комунальним підприємством «Муніципальна охорона». Її засновником є Віктор Косолапов. Окрім цієї фірми, в нього є ще понад десять охоронних фірм.

«У 2018 році ХАЦ розповідав про зв’язок Косолапова з керівництвом КП «Муніципальна охорона». Наприклад, у декларації директора КП «Муніципальна охорона» Миколи Шовкопляса вказано, що він взяв в борг 320 тисяч гривень якраз у Віктора Косолапова. Крім того, Косолапов є засновником кількох охоронних фірм, де до нього засновником була дружина заступника директора КП «Муніципальна охорона» Олена Краснокутська», — розповіли у ХАЦі.

Харківський антикорупційний центр зауважив, що у різних районах Харкова обирають різні пріоритети у питанні ремонту шкіл. Однак більшість зупиняється на відбудові закладів освіти після обстрілів.

«Фінансування ремонту укриття в школах є нерівномірним», — зазначив ХАЦ.

Як писав KharkovNEWS.info, за 2022-2023 роки у школах Харкова підготували 50 укриттів. Найбільше постраждали заклади освіти у Київському, Салтівському, Шевченківському та Індустріальному районах. Крім того, є школи в усіх дев’яти районах Харкова, які треба відновлювати майже з нуля. На сьогодні потрібно відновити 86 шкіл, у них мають заново збудувати укриття.

Джерело

Новости Харькова