У частині Харківщини заборонили заїжджати в ліси

Рішення ухвалила Куп'янська міська військова адміністрація.

Рішення про заборону ухвалили через пожежну небезпеку і повномасштабну війну.

29 травня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Куп’янської громади, на якому вирішили заборонити заїжджати й перебувати у лісах на транспортних засобах. Рішення не стосується того транспорту, який використовують у лісогосподарських цілях та для охорони лісів від пожеж. Про це повідомили у Куп’янській міській військовій адміністрації.

Причина заборони — висока пожежна небезпека. Також мешканцям заборонено випалювати сухостій.

«Територію міста оточують хвойні лісові масиви площею 131 га. Ліси знаходяться в юрисдикції Куп’янського держлісгоспу. Знаходяться вони в степовій зоні, що створює високу пожежну небезпеку. Кількість днів з високим класом пожежної небезпеки щорічно коливається у межах 50% від тривалості пожежонебезпечного періоду. Основною причиною виникнення лісових пожеж є порушення правил пожежної безпеки під час відвідування лісових масивів», — пояснили в адміністрації.

Комісія також вирішила не відкривати дитячі табори при школах та об’єктів відпочинку на території Куп’янської громади. Ще в лютому з цієї громади була оголошена обов’язкова евакуація родин із дітьми, у березні заборонили відвідувати пляжі та водойми.

Сьогодні також вирішили заборонити навігацію на водних об’єктах громади малих суден, моторних суден, прогулянкових вітрильних суден, прогулянкових суден, спортивних і швидкісних суден, водних мотоциклів, засобів для розваг на воді. Окремо заборонили рибалити.

Як писав KharkovNEWS.info, харків’янам рекомендують не ходити цього літа на пляжі. При цьому, водно-рятувальна служба має до 1 червня облаштувати пости на пляжах п’яти водоймищ. Рекомендація діє на період з 1 червня по 1 вересня 2023 року.

Джерело

Новости Харькова