У бюджеті Харківської області на 2023 рік немає коштів на потреби тероборони

На підтримку ТрО депутати мали виділити 800 мільйонів гривень.

Наразі коштів на реалізацію програми територіальної оборони в бюджеті 2023 немає.

Про це повідомив в.о. директора Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної військової адміністрації Михайло Белявцев під час позачергової сесії Харківської облради 24 грудня. 

Програма територіальної оборони Харківської області була затверджена у лютому 2022 року. Депутатам запропонували проєкт рішення, який передбачає продовження цієї програми на 2023 рік та фінансування у розмірі 800 мільйонів гривень. 

«З них 300 млн на заходи щодо забезпечення потреб підрозділів ТРО обладнанням засобів зв’язку, техніки спеціального призначення, засобів захисту, обмундирування, тощо. 500 млн — на заходи та роботи з ТРО, зокрема матеріальне забезпечення підрозділів ТРО, придбання матеріально-технічних засобів, конструкцій, обладнання, лікарських засобів, продуктів харчування, будівельно- фортифікаційних споруд, укріплень, захист об’єктів критичної інфраструктури, в т.ч. об’єктів паливно-енергетичного сектору», — повідомив Михайло Белявцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На що депутати Харківської облради планують витратити гроші у 2023 році

На запитання депутата Харківської облради Артура Товмасяна, чи є в бюджеті ці гроші та чи отримають їх військові, Белявцев відповів, що на цю програму зараз коштів немає:

«Кошти в бюджеті на 2023 рік не передбачені, реалізація пунктів програми буде здійснюватися тільки за можливістю бюджету».

Втім депутати ухвалили програму і подовжили її на 2023 рік.

«Внесені зміни сприятимуть у 2023 році розв’язанню проблемних питань з належного функціонування територіальної оборони області та впровадження нових підходів і методів до її забезпечення», — повідомили у Харківській обласній раді.

Програма тероборони на 2022-2023 рік передбачає загальне фінансування на суму 1,52 млрд. гривен, зокрема 722 мільйони у 2022 році. 

Як писав KharkovNEWS.info, у лютому 2022 року Харківщину назвали одним з лідерів з виділення коштів на потреби тероборони. Тоді депутати рад різних рівнів передбачили на потреби ТРО близько 100 млн грн.

 

  

Джерело

Новости Харькова