Вулицю в Ізраїлі назвали іменем загиблого харківського футболіста

Сергій Баланчук у 2003 році грав за харківський футбольний клуб.

Назву на честь Сергія Баланчука отримала вулиця, де знаходиться консульство Росії.

6 червня муніципалітет міста Хайфа, розташованого на півночі Ізраїлю, ухвалив рішення щодо вшанування пам’яті колишнього гравця місцевого футбольного клубу «Маккабі» Сергія Баланчука, який загинув на війні в Україні. Згідно з рішенням, пам’ять бійця вшанують шляхом перейменування вулиці в Хайфі. Про це пише ізраїльське видання Sport 5.

«Баланчук загинув у липні минулого року під час обстрілу міста Бахмут в Україні. Депутат ради Хайфи Кирило Каретник [депутат від партії «Хайфа Мітхадешет» родом із Вінницької області України — ред.] вніс до порядку денного ідею назвати вулицю в місті на честь колишнього гравця, і після схвалення пропозиції в муніципалітеті вирішили, що це буде вулиця, на якій розташоване російське консульство», — повідомляє Sport 5.

Сергій Баланчук народився у Києві, займався футболом у дитячо-юнацькій футбольній школі «Динамо». У 1992 році долучився до складу «Динамо-2», за три роки дебютував в основному складі  «Динамо». Почав грати у молодіжній збірній України.

У віці 21 року Сергій Баланчук приїхав до ізраїльського міста Хайфа та почав грати за місцевий футбольний клуб «Маккабі». Загалом зіграв три сезони в Ізраїлі (більше ніж 90 ігор), забив п’ять голів, виборов разом зі своїм футбольним клубом бронзову медаль на національному чемпіонаті з футболу та кубок Ізраїлю.

У 1999 році Баланчук повернувся у Київ, грав за резервні команди, потім долучився до «Ворскли» (Полтава). Останнім клубом, в якому грав Баланчук, став харківський «Металіст». Це був 2003 рік. Згодом Баланчук завершив футбольну кар’єру та став юристом.

Сергій Баланчук. Фото: Sport 5

Як писав KharkovNEWS.info, Сергій Баланчук загинув у липні 2022 року неподалік міста Бахмут у Донецькій області. Він потрапив під артилерійський обстріл із боку російських окупантів.

Джерело

Новости Харькова