Володимир Зеленський вручив нагороду сім’ї загиблого Героя з Харківщини

Михайло Несольоний загинув у перший день повномасштабного вторгнення під Глуховим.

Молодший сержант Несольоний ціною власного життя урятував побратимів. 

Шостого червня Президент Володимир Зеленський вручив ордени «Золота Зірка» членам сімей загиблих героїв України. Серед них — сім’я молодшого сержанта 58-ї мотопіхотної бригади ім. Виговського Михайла Несольоного, який загинув 24 лютого 2022 року на Сумщині.

Несольоний був водієм у бригаді, захищав Україну з 2015 року. Відомо, що 24 лютого російські війська перетнули лінію державного кордону України на території Есманської селищної об’єднаної територіальної громади Шосткинського району. Проте на трасі Кіпті-Бачівськ у районі села Годунівка ворог був призупинений підрозділами 16-го окремого мотопіхотного батальйону 58-ї окремої мотопіхотної бригади, де зав’язалися бойові сутички.

Під час запеклого бою кілька воїнів було поранено, для їхньої евакуації був викликаний транспорт бригадного медичного пункту. На допомогу побратимам виїхав санітарний транспортер на базі МТЛБ, маркований знаками Червоного Хреста, яким кермував механік-водій молодший сержант Михайло Несольоний. Росыяни бачили маркування Червоного Хреста на бронемашині, але підбили її. Побратими зуміли витягнули поранених, але врятувати Михайла Несольоного не встигли.

У Михайла Несольоного залишилися дружина та троє дітей: два сини і донька. Указом Президента України №94/2022 від 2 березня 2022 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі молодшому сержанту Михайлу Несольоному посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Похований Герой України у Валківському районі.

Джерело

Новости Харькова