Внаслідок бойових дій півтори тисячі споживачів Харківщини були знеструмлені

У Золочівській громаді без світла три старостати.

Через бойові дії минулої доби у Харківській області відключалась повітряна лінія та 1445 абонентів.

Енергетики вже усунули пошкодження та включили лінію в роботу. Водночас, за даними Міненерго, через обстріли залишаються знеструмленими 39,7 тисячі точок обліку в 107 населених пунктах.

Так, у Золочівській громаді через постійні обстріли три старостати залишилися без світла. Про це  «Слобідському краю» розповів начальник Золочівської селищної військової адміністрації Віктор Коваленко.

«Окупанти перед Одноробівкою перебили високовольтну лінію електропередач, через що без світла залишаються Одноробівський, Олександрівській та Івашківський старостинські округи. Мобільного зв’язку теж немає. Старости виставили у Facebook інформацію, що все нормально, всі живі. У старостатах є Starlink, люди приходить й звідти телефонують рідним та близьким», — розповів очільник громади. 

Два дні поспіль окупанти обстрілюють Одноробівку.

«Учора, 29 червня, прямим влучанням знищено будинок. Сьогодні, 30 червня, вранці знищено два будинки, господарчі споруди, пошкоджено енергомережі. У двох домівках люди не проживали, а в третьому мешкали. Там загорілася літня кухня, потім вогонь перекинувся на будинок. Родина намагалася власноруч загасити його, люди допомагали, але, на жаль, житло повністю знищено. Виїхати ДСНСники не можуть, дуже небезпечно», – каже Віктор Коваленко.

Як писав KharkovNEWS.info, четверо людей постраждали внаслідок обстрілів Харківщини. Армія держави-агресора обстрілювала область з авіації та артилерії.

Джерело

Новости Харькова