Власник СТО на Харківщині ремонтував техніку окупантів

Чоловікові заочно оголосили підозру.

Власник СТО ремонтував автівки російських військових.

Слідчі заочно оголосили підозру 42-річному жителю селища Куп’янськ-Вузловий, який співпрацював із російськими окупантами. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як установило слідство, підозрюваний — власник станції технічного обслуговування. Активно співпрацювати із загарбниками почав із 16 березня цього року. Він приводив до ладу техніку окупантів.

«Колаборант за власною ініціативою ремонтував автомобільну техніку російських військових, чим забезпечував її використання для подальшої агресії РФ на Харківщині», — розповіли у прокуратурі.

За інформацією начальника слідчого управління Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергія Болвінова, власника СТО звати Ігорем. Підозру вручили батьку, оскільки сам колаборант зник.

«Цей чоловік допомагав окупантам творити свої злодіяння — підкреслюю, за власною ініціативою. Працював він з окупантами до останнього дня — і зник. Підозра під процесуальним керівництвом прокуратури вручена його батьку», — розповів Болвінов.

Підозру чоловікові сформували за ч. 4 ст. 111-1 (передача матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора) Кримінального кодексу України.

Фото: Сергій БолвіновФото: Сергій Болвінов

Як писав KharkovNEWS.info, мешканець села Хотімля (Чугуївський район) розвозив продукти на блокпости, де перебували російські окупанти, а також запевняв односельців, що начебто мирних мешканців обстрілюють не окупанти, а українські військові.

Джерело

Новости Харькова