Вищий антикорупційний суд розшукує «чорного» лісника Сису, а він мовчить

Знайти Віктора Сису доручили НАБУ.

Вищий антикорупційний суд України доручив Національному антикорупційному бюро України встановити місцеперебування обвинуваченого у хабарництві колишнього директора лісхозу з Харківщини Віктора Сиси.

У розшук Сису не оголошували, його має знайти орган досудового розслідування (НАБУ). Інформацію про це підтвердили KharkovNEWS.info у пресслужбі ВАКСу.

«У розшук його ще не оголошували. Якщо буде клопотання, його можуть у розшук оголосити, це НАБУ або САП іде з клопотанням до судді і просить оголосити в розшук. Суд розглядає і виносить уже постанову. Поки такого не було. Єдине що, суд на засіданні, яке було, доручив НАБУ, щоб вони встановили місце знаходження цієї людини, і от на засіданні, яке буде, вони нададуть суду інформацію», — розповіли у пресслужбі Вищого антикорупційного суду. 

У Єдиному державному реєстрі судових рішень є відповідна ухвала щодо доручення НАБУ по встановленню місцеперебування та засобів зв’язку трьох обвинувачених по справі.

Колишній адвокат Віктора Сиси здивований тим, що його експідзахисного розшукують, адже до квітня 2023 року він точно був в Україні, з`являвся на засідання у Києві, зокрема й на те, де відмовився від послуг цього захисника. Натомість інтереси Сиси у справі про хабар почав представляти інший адвокат.

Віктор Сиса на поовідомлення журналіста KharkovNEWS.info про своє місцеперебування не відповів.

Нагадаємо, 17 лютого 2022 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала винним колишнього керівника Гутянського лісгоспу у дачі хабара. Суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 5 років 6 місяців з конфіскацією частини майна. Сиса намагався підкупити детектива НАБУ 100 тисячами доларів, але у пакеті, який тоді ще директор «Гутянського лісгоспу» передав йому, виявилася сума більша — 110 тисяч доларів. Адвокати подали апеліцію, її розгляд триває. Суд пілся оголошення вироку не взяв Сису під варту.

Також Віктора Сису підозрювали у службовій недбалості, яка завдала державі збитків 4,2 мільйона гривень. Слідчі встановили, що у Володимирському лісництві (Краснокутський район), яке входить до складу «Гутянського лісгоспу», з жовтня до листопада 2019 року незаконно вирубали 206 дубів, Сиса на це заплющував очі.

Джерело

Новости Харькова