Вірян Харківської обалсті просять не лишатися у храмах на ніч

У великодні свята на Харківщини продовжить діяти комендантська година.

На Великдень у Харківській області не будуть змінювати комендантську годину.

Відповідальність за проведення нічних богослужінь лежить на релігійних закладах. Якщо віряни не залишать храми до комендантської години о 23:00, то вони зможуть вийти лише після завершення комендантської години. Про це повідомляє «Суспільне» з посиланням на голову Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

«Якщо церква або храм будуть здійснювати богослужіння у нічний час, то це їхня відповідальність. Якщо у храмі будуть знаходитися люди після 23:00, то вийти з храму вони зможуть лише о 05:00 ранку для того, щоб уникнути порушення правил комендантської години», — зазначив Синєгубов.

Під час великодніх свят від громадян просять дотримуватися комендантської години, не відвідувати кладовища і уникать місць масового скупчення людей, оскільки не виключені провокації з боку російських окупантів.

«У храм не можна в ніякому разі, якщо там немає спеціалізованого бомбосховища, а у більшості храмів їх немає. То люди мають розосереджуватися на вулицях або шукати укриття, які знаходяться поблизу цих храмів, — сказав Синєгубов. — Ми не виключаємо можливих провокацій з боку Російської федерації, майже щодня у нас є ракетні обстріли території. Так, не міста Харкова, однак це Харківська область — Куп’янський напрямок, Вовчанський напрямок».

Начальник Головного управління Нацполіції у Харківській області Володимир Тимошко закликав харків’ян, які підуть у церкви, взяти із собою документи.

«Вкотре просимо громадян, бути обережними та пильними особливо у деокупованих громадах. І дотримуватись усіх вимог та заборон, про які ми попереджаємо. Такі заходи здійснюються виключно для безпеки населення», — сказав Тимошко.

Як писав KharkovNEWS.info, цього року у храмах Православної церкви України, розташованих у Харківській області, нічних богослужінь не буде, оскільки в регіоні у цей час триває комендантська година. Мешканці зможуть потрапити на богослужіння вранці.

Джерело

Новости Харькова