Відновити світло на півночі Харківщини зможуть за два тижні

Відновлювальні роботи тривають у Слатиному.

Мешканці Слатиного жили без електрики з 3 березня.

Станом 30 січня у селищі Слатине Дергачівської громади (Харківський район) відновили електропостачання для 60% абонентів. Для повного відновлення електропостачання потрібно ще понад два тижні. Роботи тривають. Про це повідомили у компанії «Харківобленерго» з посиланням на начальника Дергачівського району електромереж Володимира Климчука.

«Було замінено 40 високовольтних опор і 50 опор ліній 0,4 кВ. Поки що із 40 км пошкоджених ліній відремонтовано 20 км. Відновлювальні роботи тривають. Нам знадобиться ще понад два тижні, щоб заживити всіх споживачів», — розповів Володимир Климчук.

Відновлювати світло Дергачівському району електромереж допомагають енергетики із Валківського, Богодухівського та Красноградського районів електромереж.

За інформацією «Харківобленерго», на сьогодні у Слатиному проживає 1400 людей, до війни тут нараховувалося понад 6000 мешканців.

Як писав KharkovNEWS.info, 20 січня енергетики заживили останню вулицю у звільненому місті Ізюм, яка залишалася знеструмленою. Більшість мешканців Ізюма отримала електропостачання ще у жовтні, однак кілька вулиць біля гори Крем’янець залишалися без світла.

Джерело

Новости Харькова