Вибір якісного маршрутизатора

Якщо ви використовуєте невідповідний маршрутизатор, з’єднання може бути повільним, нестабільним, сигнал WiFi може не мати необхідного діапазону і, що не менш важливо, може бути небезпечним. Тому слід обирати маршрутизатори, які можна купити за кращими цінами в нашому інтернет-магазині, відповідно до заявлених параметрів.

Існує різниця між покупкою WiFi-роутера для базового домашнього інтернету, до якого будуть підключені один комп’ютер і два смартфони, та для компанії з десятками робочих станцій, що працюють на повну силу протягом усього дня. На сайті https://gazik.ua/ споживач знайде пристрій з будь-якою можливістю навантажування.

Швидкість мережного порту

Перша і водночас основна характеристика, за якою слід вибирати Wi-Fi роутер, – це швидкість роботи мережевих портів. Швидкість мережі зазвичай вказується в бітах за секунду (нині майже всі з’єднання вимірюються в Мбіт/с).

Ніколи не вибирайте роутер з нижчою швидкістю, ніж значення вашого інтернет-з’єднання, тому що подібний маршрутизатор уповільнюватиме роботу інтернету. Однак, немає сенсу переплачувати за дуже швидкий роутер, коли у вас повільний інтернет.

Якщо ви точно не знаєте, яка у вас швидкість інтернету, ви можете дізнатися цю інформацію на сайті провайдера або знайти в укладеному з ним договорі. Значення дається у форматі ХХ Мбіт/с.

Типи антен та зона покриття сигналу WiFi

Антени також є важливим параметром, що впливає на дальність та спосіб покриття. Величезна різниця, чи буде встановлений WiFi-роутер в однокімнатній квартирі, чи в будинку площею десятки квадратних метрів. Товщина стін та матеріал, з якого вони виготовлені, також відіграють роль. У старих будинках, наприклад, стіни можуть грати роль тіні.

Ще одна властивість безпосередньо пов’язана з антенами, саме яку конкретно область ви хочете покрити сигналом.

З цього погляду маршрутизатори можна поділити на три категорії:

  • Направлені антени — підходять лише в тому випадку, якщо до WiFi-роутера потрібно під’єднати лише один пристрій, який статично знаходиться в одному місці й водночас дуже далеко від нього. Однак у звичайних умовах така антена не знайде застосування.
  • Секторні антени. Вибирають, щоб покрити кругову ділянку сигналом у певному діапазоні (стандартно від 30° до 180°). Прикладом використання може бути, наприклад, робоче місце. Роутер із секторною антеною 90° розміщується в кутку офісу, завдяки чому сигнал доступний усім усередині, але ніхто за його межами не підключатиметься до мережі.
  • Всеспрямовані антени. Якщо ви ставитеся до постійних користувачів і плануєте розмістити маршрутизатор десь у середині будинку, це буде для вас ідеальним вибором. Сигнал охоплює 360° навколо антени, тому він поширюється однаково в усіх напрямках.

Якщо роутер знаходиться в будинку на видному місці та для вас це важливо, враховуйте естетичний аспект. Деякі з них навіть розроблені як аксесуари для дому та справляють природне враження. Рекомендації менеджера магазину завжди стануть в пригоді.

Джерело

Новости Харькова