В Ізюмі перейменували вулицю, в будинку на якій загинули близько 50 людей

За інформацією: Суспільне Харків.

Біля зруйнованого Росією будинку в Ізюмі — фотографії загиблих Рєпіних. 4 листопада 2022 року. Фото: Маргарита Дежкіна/Суспільне Харків

В Ізюмі перейменували вулицю Першотравневу — в будинку №2 у березні 2022 року під завалами загинули близько 50 людей після влучання армії РФ у будинок. Нову назву обрали, щоб вшанувати пам'ять загиблих.

Першотравнева стала вулицею Пам'яті, повідомив заступник міського голови Ізюма Володимир Мацокін. Він розповідав Суспільне Харків, що назву вулиці хотіли зробити такою, щоб вона поєднувала три ідеї — смуток, пам'ять і майбутнє.

Також в Ізюмі перейменували ще 15 вулиць.

Тепер в Ізюмі є вулиця Сергія Нігояна, Всеволода Нестайка, Українських енергетиків, Василя Барки, Богдана Ступки, Леоніда Каденюка та інші.

"77 вулиць вже ніколи не нагадають нам про тих, хто вбиває і знищує нас. Тепер ці вулиці — данина нашим героям, нашій історії, нашій культурі і традиціям", — написав Мацокін.

Що відомо

  • 10 травня, під час окупації Ізюма, стало відомо, що внаслідок обстрілу під завалами на вулиці Першотравневій, 2 загинули 44 людини, повідомляла обладміністрація.
  • Ізюм армія РФ руйнувала з літаків та артилерії від березня. У місті зруйновані головні адміністративні будівлі, а також житлові багатоповерхівки. Місто наприкінці березня окупанти взяли в облогу, 1 квітня у Генштабі повідомили, що росіяни захопили Ізюм.
  • Під час контрнаступу у вересні 2022 року Збройні сили України звільнили місто від загарбників, за участі президента України Володимира Зеленського над містом підняли український прапор.
  • В Ізюмі почали процес перейменування топонімів, які пов'язані з Росією.
Новости Харькова