В Харківській області троє колаборантів працювали у «народній міліції»

Двоє чоловіків та жінка зголосились працювати на окупантів в селищі Борова Ізюмського району.

Прокурори заочно повідомили про підозру трьом пособникам росіян.

Один з підозрюваних, 31-річний чоловік працював «старшим патрульним» та агітував місцевих мешканців працевлаштуватися до псевдоправоохоронного органу, — розповіли в Харківській обласній прокуратурі. 

Ще один підозрюваний — 27-річний мешканець смт Борова — обійняв посаду «оперуповноваженого». Чоловік патрулював населений пункт та охороняв будівлю фейкової поліції.

31-річна жінка у квітні обійняла посаду «дізнівача» у незаконному правоохоронному органі. Колаборантка проводила «досудові розслідування» кримінальних правопорушень, призначала затриманим громадянам «покарання» у виді громадських робіт та контролювала їх виконання.

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру трьом особам за фактом добровільного зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Винні караються позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомив начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області, оскільки колаборанти після деокупації втекли разом із росіянами, підозри вручені їх рідним.

Як писав KharkovNEWS.info, власник СТО на Харківщині ремонтував техніку окупантів.

 

Джерело

Новости Харькова