В Чугуєві реєструватимуть на отримання допомоги від БФ «Право на захист»

Організатори розповіли хто має право на грошову підтримку

В Чугуєві збиратимуть інформацію про постраждалих від воєнних дій росії та переселенців для виплати грошової допомоги від УВКБ ООН у партнерстві з Благодійним фондом “Право на захист”.

Про це повідомляють організатори, пишуть новини Чугуєва.

Допомогу можть отримати ті, хто ще не реєструвався і не отримував допомоги від міжнародних організацій. Також серед тих, хто має право на підтримку є наступні категорії:

  • родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше);
  • родина, яку очолює одна самотня/ кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;
  • родина з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме ті, що мають: інвалідність, хронічні захворювання. Перелік не обмежується тільки цими критеріями особливих потреб;
  • прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

Всі ці категорії повинні відповідати наступним крітеріям:

  • виїхали з постійного місця проживання після 24 лютого 2022 року;
  • виїхали через бойові дії після 24 лютого, але потім повернулись додому;
  • люди, які не виїжджали, але постраждали від бойових дій.

Для реєстрації і отримання допомоги потрібні паспорт, ІНН, свідоцтва про народження дітей, документи, що підтверджують опіку над дитиною, документ, що підтверджує наявність інвалідності. Під час реєстрації і отримання допомоги повинні бути присутні всі члени родини.

Збір документів відбуватиметься в Чугуєві з 02.03.2023 по 03.03.2023 за адресою вул. Гвардійська, 20  (четвер – п’ятниця з 10:00 до 16:00).

Джерело

Новости Харькова