ЮНІСЕФ подарував позашляховики для медсестер трьом громадам Харківщини

Патронажні медсестри будуть мобільнішими.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) разом із міжнародними донорами за програмою «Турбота з народження вдома» купив для Харківської області три автомобілі.

Автівки отримали центри первинної медико-санітарної допомоги у Чугуївській, Пісочинській та Валківській громадах. Машини будуть використовувати патронажні медсестри. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Турбота з народження вдома» — це спільна програма Міністерства охорони здоров’я України та ЮНІСЕФ, що передбачає впровадження універсально-прогресивної моделі домашніх візитів для покращення надання медико-соціальної допомоги родинам із дітьми від 0 до 3 років на первинній ланці», — пояснили у ХОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США передасть броньовані автівки слідчим Харківщини

Патронажні медсестри із перших днів життя малюків допомагають молодим батькам із питань грудного вигодовування, вакцинації та інших, яккщо ризиків у дитини не виявлено, то у перші три роки життя малечі відвідує родини десять разів.

Голова Харківського офісу ЮНІСЕФ Людмила Паламар розповіла, що патронажні медсестри, які використовуватимуть ці автівки, будуть не лише вимірювати зріст і вагу дитини, а й будуть інформувати батьків про вакцинацію, грудне вигодовування, харчування, гігієну, виявлення ризиків вад розвитку.

Як писав KharkovNEWS.info, від початку повномасштабного російського вторгнення у Харкові народилося понад 5000 дітей. У перший тиждень літа на світ з’явилося 54 дитини.

Автор: Марія Мирошниченко

Джерело

Новости Харькова