Трьох «міліціонерів» із Харківщини оголосили в розшук

"Міліціонери" служили окупантам у Козачій Лопані.

Підозрюваних втекли за межі України.

Слідчі проводять спеціальне досудове розслідування щодо трьох самопроголошених «міліціонерів селища Козача Лопань». Їх оголошено у розшук. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області.

«Два чоловіки та жінка під час окупації населеного пункту вступили у злочинну змову з представниками окупаційних військ та добровільно обійняли посади у незаконному правоохоронному органі «Територіальний відділ міліції селища Козача Лопань», — розповіли в поліції.

За даними слідства, 33-річний чоловік став «виконуючим обов’язки начальника відділу міліції». Крім цього, він разом із російськими окупантами вилучав у місцевих мешканців майно й передавав його адміністрації загарбників. У листопаді чоловікові заочно оголосили підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Двоє інших підозрюваних — це 41-річний чоловік та 36-річна жінка. Вони добровільно обійняли посади «тимчасово виконуючих обов’язки дільничних інспекторів» у незаконно створеному правоохоронному органі. Підозру їм оголосили у вересні також заочно. Підозра сформована за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Підозрюваних розшукують.

«Після звільнення населеного пункту українськими військовими троє підозрюваних втекли за межі держави. Наразі вони оголошені у розшук. Досудове розслідування триває», — розповіли в поліції.

Як писав KharkovNEWS.info, 16 грудня слідчі заочно оголосили підозру в колабораційній діяльності 33-річному мешканцю Борівської громади. Чоловік п’ять місяців працював «дільничим» у так званій «народній поліції».

Джерело

Новости Харькова