Три локації “дозрівають”: прогноз аналітика, де можливий контрнаступ ЗСУ

За інформацією: Суспільне Суми.

Фото: карта DeepState

На трьох ділянках фронту, за винятком Донецького напрямку, російська армія має критичний брак артилерії, а ЗСУ методично готують ґрунт для контрнаступу.

Про це пише в аналітичному огляді військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко. На його думку, в сусідній із Харківщиною Луганській області вже сформовано локацію для контрнаступу ЗСУ.

“Луганщина є сформованою для контрнаступу локацією, на якій є як вогневий контроль основних логістичних артерій, гіпертрофовано-розширена сіра зона, так і ресурс підрозділів 20-ї ЗВА ЗВО, що видихнувся”, – коментує обстановку на фронті Коваленко.

Також умови для контрнаступу ЗСУ формують на Запорізькому напрямку.

“Запорізька локація в стані формування умов для контрнаступу. Наразі умови не сформовані, але можливість прострілу до азовського узбережжя прискорює цей процес”, – зазначив аналітик.

Щодо лівобережжя Херсонщини, то там формується операційна зона глибиною 10 – 20 км.

“Фактично, всі умови для її формування створені, спостерігається процес закріплення та посилення можливостей по вогневому тиску/контролю. Ця операційна зона виглядає дуже цікаво, особливо якщо врахувати таке місце як Кінбурнська коса, яка є для російського угруповання на лівобережці кинджалом під рубаком. Командування РОВ це чудово розуміє, але вдіяти з фактором коси нічого не може”, – вважає Коваленко.

Він зазначив, що російська армія концентрує сили в районі Запорізького та Херсонського напрямів, проте зібрані БТГр перебувають “на роздоріжжі”.

“6 БТГр сконцентровані на роздоріжжі між лівобережжям Херсонщини та Запорізькою локацією, тобто при одноразовій активізації деяких дій можуть бути використані гранично неефективно. Очевидно, що так і буде”, – прогнозує експерт.

Водночас, на Донецькій локації російська армія продовжує атакувати добре укріплені позиції Сил оборони. Змін на цій ділянці фронту найближчим часом не варто очікувати, вважає Коваленко. Там продовжується виснаження ресурсів окупантів.

Новости Харькова