Три директори шкіл на Харківщині під час окупації вирішили працювати на Росію

Освітяни впроваджували російські стандарти у Куп'янському районі.

СБУ викрила трьох директорів шкіл на Куп’янщині, які добровільно погодились співпрацювати з окупантами.

За даними слідства, директори шкіл після окупації почали впроваджувати стандарти освіти держави-агресора у навчальних закладах, якими  керували. А напередодні 1 вересня 2022 року учителям та батькам директори повідомили, що у новому навчальному році освітній процес буде здійснюватися російською мовою, за російською освітньою програмою та за підручниками видавництва рф.

«Готуючись до нового навчального року, так звані «керівники» збирали списки вчителів, які згодні працювати під керівництвом окупаційної влади держави-агресора та отримували російські підручники від окупаційної адміністрації», — повідомили в УСБУ Харківської області.

Усім трьом «керівникам» заочно повідомили про підозру за ч. 3 ст. 111-1 (колабораційна діяльність у формі впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше у деокупованому Куп’янську СБУ викрила колаборанта, який домовився з окупантами відбирати техніку та майно у приватних підприємців, які виїхали за межі Куп’янського району, під приводом «націоналізації» на користь РФ.

Джерело

Новости Харькова