Терехов звернувся до ООН: «Наші діти вимушені вчитися в підземних школах»

За інформацією: Суспільне Харків.

Ігор Терехов. Фото: Олександр Ставицький/Суспільне Харків

Міський голова Харкова Ігор Терехов написав листа Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу та Генеральному директору ЮНЕСКО Одрі Азуле з закликом сприяти припиненню ударів РФ по Харкову та Харківській області. У листі він зазначив, що "на території України країна-агресор унеможливлює реалізацію освітніх програм ООН".

Про це 24 червня повідомила пресслужба міської ради.

"Після початку повномасштабної війни в місті повністю або частково зруйновані 796 освітніх об'єктів, 271 заклад культури, 52 заклади спорту, 34 парки та площі. Повітряна тривога з початку повномасштабного вторгнення тривала понад 172 днів поспіль, 16 годин на добу. Наші діти вимушені вчитися в підземних школах. Ракетним ударом російських військ була зруйнована друкарня видавництва Vivat ТОВ "Фактор-Друк", на якій друкувалися підручники для українських шкіл", — цитує міського голову пресслужба.

Ігор Терехов від імені всіх жителів міста закликав представництво ООН і ЮНЕСКО задіяти всі можливі механізми для припинення знищення мирного населення та цивільної інфраструктури Харкова.

Новости Харькова