Терехов запрошує долучатися до відновлення Харкова

У міськраді обіцяють міжнародний конкурс проєктів із відновлення центру міста.

Харківський міський голова Ігор Терехов запрошує долучатися до роботи над відновлення Харкова.

Наразі місто разом із фондом британського архітектора Нормана Фостера організовує проведення міжнародного конкурсу, де представлять проєкти з відновлення центру Харкова. У міськраді говорять, що оновлений генеральний план розвитку міста готує фонд Фостера (наразі відомо, що робота групи Фостера на паузі — ред.), над економічною моделлю працюють в Оксфордському та Гарвардському університетах. П’ять пілотних проєктів обіцяють презентувати на інвестиційному форумі, який пройде у вересні у Києві.

«Якщо ви хочете приєднатися до цієї роботи — будь ласка! Зараз разом із фондом ми готуємо міжнародний конкурс проєктів з відновлення даунтауну — центральної частини Харкова. Ми відкриті та прозорі, тому до нашої роботи з відновлення міста може приєднатися кожен охочий», — звернувся мер Харкова Ігор Терехов.

Як писав KharkovNEWS.info, у лютому 2023 року у Харківській міськраді презентували ідеї відбудови та розвитку Харкова. Згідно з ними, основою розбудови міста має стати нова транспортна інфраструктура. Розробка траси внутрішнього кільця вже була розпочата. На ньому хочуть звести багаторівневі розв’язки, одну з центральних вулиць зробити пішохідною.

Джерело

Новости Харькова