Теплопостачальне підприємство на Харківщині у критичному фінансовому стані

У "Теплоенерго" утворився борг за газ через те, що воно не підвищує тарифи для населення.

Комунальне підприємство «Теплоенерго» Лозівської міської ради перебуває у критичному фінансовому стані.

Через це співробітників підприємства перевели на чотириденний робочий тиждень. «Теплоенерго» опинилося у важкому стані, оскільки йому досі не компенсували різницю у тарифах. Під час війни в країні заборонено підвищувати тарифи на тепло, однак унаслідок цього у комунального підприємства утворився борг за природний газ. Воно зверталося до Кабінету міністрів України з проханням відшкодувати різницю у тарифах, однак досі не отримала компенсацій.

«Гостро стоїть питання різниці у тарифах. Лозівська громада стримує вартість тепла для населення, виконуючи умови Меморандуму з не підвищення тарифів на опалення. Різниця між фактичними та обґрунтованими тарифами для населення на кінець третього кварталу складе 120 мільйонів гривень. Зобов’язання щодо відшкодування цих витрат на себе взяла держава. Проте компенсації теплопостачальному підприємству не надходять», — повідомили у Лозівській міській раді з посиланням на директора КП «Теплоенерго» Сергія Малишева.

На сьогодні заборгованість КП «Теплоенерго» за природний газ перед «Нафтогазом» складає 150 мільйонів гривень. «Нафтогаз» подав на «Теплоенерго» до суду і хоче відшкодувати більше ніж 60 мільйонів гривень, а також нараховує понад 30 мільйонів гривень інфляційних і штрафних санкцій. Ця ситуація загрожує початку опалювального сезону.

«Шляхи виходу з ситуації, яка може призвести до зриву опалювального сезону, вирішують на обласному та державному рівнях. Цього тижня обговорять з міськими обранцями на сесії Лозівської міської ради», — розповіли у міськраді.

Як писав KharkovNEWS.info, у червні депутати Лозівської міської ради направили звернення до Кабінету міністрів України із проханням відшкодувати різницю у тарифах. На той час борг «Теплоенерго» за природний газ складав 68 мільйонів гривень. Борг утворився через те, що протягом двох опалювальних сезонів не підвищували тариф на теплопостачання.

Джерело

Новости Харькова