Судитимуть мешканця Куп’янського району, який робив перепис населення для окупантів

Чоловік отримав заочну підозру.

Чоловік працював в управлінні адміністрації окупантів і проводив перепис населення на території Червонохвильського старостинського округу.

Слідчі викрили 48-річного жителя селища Червона Хвиля у Великобурлуцькій громаді, який співпрацював із російськими окупантами. Про це повідомив начальник слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

За даними слідства, чоловік перейшов на бік окупантів майже одразу після захоплення селища й погодився допомагати їм. Він обійняв посаду так званого «виконуючого обов’язки помічника начальника управління (сільський) Великобурлуцького територіального управління тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області» в адміністрації загарбників.

«Наші слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури області змогли встановити, що 48-річний місцевий за наказом загарбників проводив перепис населення, прийоми громадян і виконував всі їхні вказівки. Доказів його провини ми зібрали достатньо, вже оголосили йому про підозру в колабораційній діяльності», — розповів Сергій Болвінов.

Підозру чоловікові заочно оголосили за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Колаборанту загрожує до 10 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Фото: Сергій БолвіновФото: ГУ Нацполіції у Харківській області

Як писав KharkovNEWS.info, 42-річна жителька міста Куп’янськ під час окупації працювала у так званому «відділі охорони здоров’я». До окупантів вона влаштувалася у липні минулого року.

Джерело

Новости Харькова