Судитимуть харків’янина, який продавав неіснуючих цуценят

Чоловік обіцяв продати клієнтам породистих цуценят.

Чоловік встиг ошукати дев’ятьох людей.

До Комінтернівського районного суду Харкова передали обвинувальний акт щодо 26-річного харків’янина, який виманив у людей гроші під приводом продажу цуценят. Як установили слідчі, чоловік публікував у мережі оголошення щодо продажу породистих цуценят, однак насправді він не розводив собак. Оголошення став розміщувати з листопада минулого року. Людям, які хотіли купити цуценят, казав перераховувати на його картку гроші. Після того, як вони переказували кошти, чоловік зникав.

«Зацікавлених покупців шахрай просив перевести гроші на його банківську картку, обіцяючи доставити собаку новому господарю. Сума переказів від потерпілих варіювалась від 3500 до 12 500 гривень. Однак одразу після отримання коштів зловмисник переставав виходити на зв’язок. Жертвами шахрая стали дев’ятеро осіб», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт стосовно чоловіка склали за ч. 1, 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Як писав KharkovNEWS.info, шахрая, який виманив гроші за цуценят, спіймали у липні 2023 року. Він просив перерахувати передоплату у розмірі 50% від вартості кожного цуценяти. На той час було встановлено, що чоловік отримав від чотирьох людей 16 000 гривень. Шахраєм виявився мешканець Слобідського району.

Джерело

Новости Харькова