Суд узяв під варту чоловіка, який пошкодив понад 150 автівок у Харкові

Підозрюваний планує оскаржувати обраний запобіжний захід.

Поліцейські впіймали чоловіка, який, імовірно, проколював шини автівок на Північній Салтівці.

31 січня суд обрав міру запобіжного заходу 43-річномухарків’янину, який порізав шини на 150 автомобілях у Салтівському районі Харкова. Про це повідомив начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

«Слідчий суддя задовольнив клопотання та обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави», — написав Болвінов у своєму Facebook.

Начальник слідчого управління розповів, що зловмисника помітив тиждень тому мешканець Салтівського району, коли той різав уночі шини на мікроавтобусі Volkswagen. 

«Звісно ж, такі люди спілкуватись нормально не можуть, тому весь цей час ця «особа» — Роман —  погрожувала хлопцю ножем. Оперативники карного розшуку, слідчі та прокурори оперативно зібрали докази. Слідчі вже провели обшук, вилучили ніж та одяг», — зазначив Сергій Болвінов.

Як пише «Суспільне Харків», міру запобіжного заходу зловмиснику обрав Салтівський районний суд Харкова. Чоловіка відправили під варту без права внесення застави до 31 березня.

Слідство встановило, що чоловік ніде не працює, був раніше судимий, наразі проходить обвинуваченим в іншій справі — про незаконне поводження зі зброєю. У суді зловмисник заперечував підозру. Після засідання заявив, що оскаржуватиме обраний йому запобіжний захід.

«Я не різав ніякі шини. Що тоді сталося? На мене напали із погрозою для життя. Не різав я ніякі шини, на Тракторобудівників був на мене напад», — сказав 43-річний Роман.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2022 року до поліції масово зверталися власники автівок із Салтівського району Харкова з заявами про те, що хтось порізав шини на їхніх автомобілях. За місяць поліцейські отримали понад 150 таких заяв.

Слідчі опитали можливих свідків та переглянули відеозаписи з камер спостережень поблизу. Вони з’ясували, що зловмисник різав шини переважно у нічний час, обираючи машини, припарковані біля багатоповерхових будинків.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. 31 січня чоловіку оголосили підозру. Йому загрожує від трьох до семи років ув’язнення.

Джерело

Новости Харькова