Суд виніс вирок мешканцю Харкова, який закликав підтримувати Росію у забороненій соцмережі

Ігоря Агаркова визнали винним у колабораціонізмі.

Чоловік під час війни зареєструвався в російських «Одноклассниках» та поширював дописи на підтримку Росії.

31 січня Дзержинський районний суд Харкова виніс вирок мешканцю Харкова Ігорю Агаркову, який підтримував Росію у забороненій в Україні соцмережі. Чоловіка визнали винним та призначили йому покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування чи з надання публічних послуг, строком на 10 років. Про це повідомили у Дзержинському райсуді Харкова.

Слідчі встановили, що Ігор Агарков знав про заборону російських соцмереж в Україні, попри це у невстановлений час, але не пізніше 24 лютого 2022 року зареєструвався у соцмережі «Одноклассники» на власному ноутбуці за допомогою браузера Opera, в якому можна змінювати місце перебування користувача. В «Одноклассниках» Агарков поширював матеріали, в яких заперечувалася російська агресія, та висловлювалася підтримка рішень Росії.

«У період з 24.02.2022 по 17.06.2022, більш точну дату та час не встановлено, знаходячись у м. Харкові, більш точне місце не встановлено, у Агаркова І.І. виник кримінально протиправний умисел, направлений на публічне заперечення здійснення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України та публічні заклики до підтримки рішень та дій держави-агресора, збройних формувань та окупаційної адміністрації держави-агресора, до співпраці з державою-агресором, збройними формуваннями та окупаційною адміністрацією держави-агресора, до невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території України», — розповіли у Дзержинському райсуді Харкова.

Зокрема, влітку чоловік поширював наступні матеріали:

  • «Военный билет «ВСУшника» из 79-й бригады. Все, что Вам нужно знать, от кого мы освобождаем Украину» та зображення обкладинки з символікою фашистської Німеччини;
  • «Украинцу пришла повестка, но желание служить Зеленскому ещё где-то в пути. Зеленский мне стыдно за тебя! Что я за тебя голосовал. Довести страну до такого мог ты и 95-й квартал»;
  • «Выплыло дерьмо наружу, типа воюет. Оно даже ходить в таком обвесе не может. Тикток войска в зеленке Львова»;
  • «Россия платит 146 тыс. рублей золотом и Польша отдаёт России Киев». Публікація з фотоматеріалом, в якому йдеться про невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території;
  • публікація з фотоматеріалом, в якому принижується український народ. У вірші застосовуються образливі слова:»Хохол, напрягает жопу, жиди». 

Агаркова визнали винним за ч. 1 ст. 111 (публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України, публічні заклики до підтримки дій держави-агресора та невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окупованій території України) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові судитимуть 58-річного чоловіка, який поширював в інтернеті вигадки російської пропаганди. Зокрема, він писав про начебто знищений завод з виробництва так званої «брудної» атомної бомби.

Джерело

Новости Харькова