Суд виніс вирок мешканці Куп’янська за гуманітарну роботу на окупантів

Покарання отримала Ганна Євсюкова.

Ганні Євсюковій заборонили обіймати посади в органах держуправління та органах місцевого самоврядування протягом 13 років.

22 листопада Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області виніс вирок 20-річній мешканці Куп’янська Ганні Євсюковій, яка працювала «координаторкою» у центрі видачі гуманітарної допомоги від «Єдиної Росії». Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Вироком суду Євсюкову визнали винною за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та призначили покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади в органах державного управління та органах місцевого самоврядування строком на 13 років.

Зазначимо, санкція цієї статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років.

Євсюкова може подати апеляційну скаргу до Дніпровського апеляційного суду протягом 30 днів.

Чи буде оскаржувати вирок прокуратура Харківської області, поки що невідомо.

Нагадаємо, обвинувальний акт щодо Євсюкової передали до суду 17 листопада. Слідчі встановили, що дівчина «тісно» співпрацювала з окупантами та стала «координаторкою» у центрі видачі гуманітарної допомоги від найбільшої російської політичної партії.

Крім того, Євсюкова підшукувала людей для роботи у цьому штабі, щоб вони роздавали «гуманітарки», створюючи вигляд «турботи» росіян про Харківську область. Колаборантка була «героїнею» пропагандистських відео. 

Джерело

Новости Харькова