Суд виніс вирок харків’янину, який убив і розчленував колегу

Убивство сталося по вулиці Астрономічній.

Убивця визнав свою провину лише частково.

Київський районний суд Харкова виніс вирок 53-річному харків’янину, який убив колегу та розчленував його тіло. Вбивці призначили покарання у вигляді 14 років ув’язнення. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, убивство сталося 13 вересня 2022 року. У квартирі по вулиці Астрономічній у Харкові двоє чоловіків 53 і 39 років, які разом працювали, розпивали алкоголь. Квартира належить убивці. Під час розпиття напоїв чоловіки посварилися. На балконі 53-річний чоловік закрив рот і стиснув голову колезі. Після цього вбивця розчленував тіло чоловіка.

«Коли 39-річний потерпілий вийшов на балкон, щоб покурити, вбивця лівою рукою закрив йому рот, а правою став тиснути на потилицю, щільно притискаючи голову своєї жертви до тулуба. Коли потерпілий перестав подавати ознаки життя, вбивця переніс його тіло з балкона у квартиру. У ванні він розчленував тіло на шматки, розклав по пакетах та сховав у коробку, яку в подальшому зберігав у шафі у своїй кімнаті», — розповіли в прокуратурі.

У суді чоловік свою провину визнав частково. Він заявив, що не мав наміру позбавляти життя колегу. Чоловіка визнали винним за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Зараз продовжується строк на апеляційне оскарження вироку.

Як писав KharkovNEWS.info, Лозівський міськрайонний суд виніс вирок 40-річному чоловіку, який у грудні 2022 року вбив знайомого. Убивця завдав чоловіку 30 ударів руками, ногами, стільцем і ножем.

Джерело

Новости Харькова