Суд розпочне розгляд справи щодо загибелі дитини у кар’єрі на Харківщині

11-річний хлопчик грався у кар'єрі та впав.

Під час катання з гірки у кар’єрі хлопчик упав із висоти п’ять метрів.

До Нововодолазького районного суду Харківської області направили обвинувальний акт щодо члена правління приватного акціонерного товариства, який допустив вільний доступ до кар’єру, де загинула дитина. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, у грудні 2020 року у Нововодолазькій територіальній громаді хлопчик 11 років разом з іншими дітьми прийшов до кар’єру, де приватне підприємство видобувало пісок. Діти там каталися з гірки. Однак під час катання хлопчик упав із висоти п’ять метрів і загинув. Експертиза показала, що член правління підприємства не ужив заходів для того, щоб закрити доступ до кар’єру.

«На території підприємства діти катались на льодянках. З’їжджаючи з гірки, покритої кригою, хлопчик впав з обриву кар’єру з висоти 5 метрів. Дитина померла на місці.  Проведеною експертизою встановлено, що член правління підприємства не дотримався нормативно-технічних вимог з охорони праці та безпеки життєдіяльності і не забезпечив виключення можливості вільного доступу сторонніх осіб в небезпечну зону кар’єру», — зазначили у прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо члена правління підприємства склали за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, у суботу 22 квітня із вікна квартири на шостому поверсі будинку у Салтівському районі Харкова випав 4-річний хлопчик. Він отримав несумісні з життя травми.

Джерело

Новости Харькова