Суд дозволив арештувати ексміністра оборони через «Харківські угоди»

Запобіжний захід обрали Михайлу Єжелю.

Михайло Єжель перебуває у розшуку.

Київський апеляційний суд обрав запобіжний захід колишньому міністру оборони України у вигляді тримання під вартою, який погодив у 2010 році без зауважень «Харківські угоди». Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

Зазначимо, міністром оборони України за часів Віктора Януковича був Михайло Єжель.

Як установило слідство, у квітні 2010 року Єжель за попередньою змовою з колишнім президентом Віктором Януковичем, прем’єр-міністром Миколою Азаровим, міністром юстиції Олександром Лавриновичем та міністром закордонних справ Костянтином Грищенком фактично не розглянув проєкт «Харківських угод» та погодив його без зауважень.

«У результаті таких дій були штучно створені передумови для збільшення чисельності військ ЧФ Російської Федерації на території України, їх переоснащення й модернізації та у подальшому – вторгнення збройних сил Російської Федерації і окупації ними АР Крим і міста Севастополь», — зазначили в Офісі генпрокурора.

Підозра Єжелю оголошена за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 (вчинення за попередньою змовою групою осіб державної зради) Кримінального кодексу України.

Наразі підозрюваний Єжель переховується від органів досудового розслідування за межами території України. Його оголосили у розшук.

Як писав KharkovNEWS.info, 11 березня Рада національної безпеки й оборони України доручила Службі безпеки України перевірити обставини підготовки й ратифікації «Харківських угод» 2010 року, згідно з якими Україна продовжила термін перебування російського флоту в Криму.

Джерело

Новости Харькова