Стаття про гасло харківських ультрас увійшла до ТОП-20 Вікіпедії

Знамениту приспівку "Путін — х*йло" вперше заспівали вболівальники клубу "Металіст".

Стаття про легендарну приспівку харківських футбольних фанатів стала 12-ю за популярністю в українській Вікіпедії.

Громадська організація «Вікімедіа Україна» проаналізувала статистику відвідувань українського розділу найбільшої онлайн-енциклопедії. Найпопулярнішою у 2022 році стала стаття «Російське вторгнення в Україну». Її читали більше трьох мільйонів разів, що стало абсолютним рекордом для української Вікіпедії.

На другому місці за кількістю переглядів — стаття про Олексія Арестовича, який став найпопулярнішою персоною, випередивши Степана Бандеру, Володимира Путіна, Валерія Залужного та Володимира Зеленського. Часто читали матеріали «Україна», «Збройні сили України», «Київ», «Українська мова».

Стаття про гасло «Путін — х*йло у 2022 році отримала 727 259 переглядів та стала 12-ю за популярністю в українському сегменті онлайн-енциклопедії, поступившись «Привиду Києва». Приспівку вперше виконали фанати футбольного клубу «Металіст» під час патріотичної ходи у Харкові 30 березня 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків’янку визнали однією з найкращих футбольних рефері

«Однією з найпопулярніших тематик в українській Вікіпедії були види озброєнь: M142 HIMARS, Bayraktar TB2, БМ-21 «Град», «С-300», Сухопутна військова техніка України. Також популярними були статті про російські ракетні комплекси: «Іскандер», «Калібр»; та ракетний крейсер «Москва», — розповіли аналітики «Вікімедіа Україна». 

За підсумками грудня українська Вікіпедія на 16 місці у світі за відвідуваністю як і торік. Кількість читачів щороку зростає. У порівнянні з 2021-м статті українською читали на 19% частіше, а за останні шість років аудиторія української Вікіпедії зросла вдвічі. 

Джерело

Новости Харькова