Старосту села з Куп’янського району судитимуть за співпрацю з окупантами

До суду на Дніпропетровщині направили обвинувальний акт.

Чоловікові загрожує десять років ув’язнення.

До суду направили обвинувальний акт щодо старости села в Куп’янському районі, який співпрацював із російськими окупантами. Колаборанта судитимуть у Новомосковському міськрайонному суді Дніпропетровської області. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«Староста одного з сіл Куп’янського району пішов на співпрацю з російськими загарбниками та встиг побудувати собі «кар’єру», — розповіли в прокуратурі.

Як установили слідчі, у квітні 2022 року окупанти «перепризначили» старосту — він став так званим «исполняющим обязанности помощника начальника Кондрашевского териториального отдела ВГА Купянского района Харьковской области».

Обвинувальний акт щодо старости склали за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п’яти до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, 40-річний мешканець села Кочубеївка Дергачівської громади під час окупації обійняв посаду «старости». Він розселяв російських військовослужбовців у будинки селян та організовував видачу гуманітарної допомоги від Росії, створюючи видимість «турботи» від російської влади».

Джерело

Новости Харькова