«Староста» у Харківській області розселяв окупантів по домівках односельців

Колаборант втік разом із російськими військовими.

Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук. 

Як повідомили в Харківській обласній прокуратурі, у с. Кочубеївка Дергачывськоъ громади 40-річний місцевий мешканець погодився на пропозицію російських загарбників та обійняв посаду «старости». 

«Псевдопосадовець намагався усіляко догодити кураторам. Так, він розселяв російських військовослужбовців у будинки селян. Крім того, колаборант організовував видачу гуманітарної допомоги від держави-агресорки, створюючи «турботу» від російської влади», — йдеться в повідомленні. 

Колаборант втік на територію країни-агресора у супроводі російських військових. Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук. Наразі чоловіку заочно повідомлено про підозру за фактом добровільного зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, у незаконному органі влади в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Як писав KharkovNEWS.info, директор стадіону в Куп’янську під час окупації проводив на арені пропагандистські заходи: 65-річного чоловіка підозрюють у пособництві державі-агресору.

Джерело

Новости Харькова