Спека прийшла до Харкова з Північної Африки: до 5 липня очікується 32-37° вдень

За інформацією: Суспільне Харків.

Сіра ворона у водоймі у парку Шевченка у Харкові, липень 2023 року. Суспільне Харків/Марія Солодовнік

У Харкові та області встановилася спекотна погода. З 1 по 5 липня на Харківщині вдень очікується до 37° тепла.

Про це Суспільне Харків 1 липня розказала завідувачка сектору Харківського регіонального центру з гідрометеорології Євгенія Ляшенко.

"Таке гаряче повітря дійшло з Північної Африки. Температура взагалі по Європі, по Середземномор'ю теж дуже висока. Найспекотніше саме в Україні. Тут дається взнаки континентальне повітря — прогрівається, ясне небо, тобто, додатковий радіаційний прогрів", — пояснила Євгенія Ляшенко.

За її словами, до 4 липня у Харкові погода буде без опадів.

"Починаючи з 5 липня будуть спостерігатися короткочасні грозові дощі. Тобто, нестійка погода. Але температура впаде несуттєво. Після 5 липня буде у межах 27°-30°. До цього, відсьогодні й до 5 липня буде дуже спекотна погода. У Харкові температура буде 32-34°, по області буде спекотніше — до 37° ми прогнозуємо", — говорить синоптикиня.

Вона зазначає, що спека для цього періоду характерна.

"Поки ми не перевищували багаторічні дані. Температура на 30 червня, зокрема, за багаторічними даними, була максимальна 35,7°. А спостереження, які робилися цього року — 33°. За спостереженнями, які робились раніше у Харкові, температура у період з 1 до 5 липня — 36° тепла", — сказала Євгенія Ляшенко.

Новости Харькова